medimark whats-app  medimark fb  medimark twitter  medimark linkedin  medimark email
Arbodienst Guyra International

Nieuwsbrief Juli 2013

Nieuwsbrief Juli 2013

Onderstaand de uitgave van onze nieuwsbrief Juli 2013.

Personele zaken

Per 15 augustus nemen wij na 1,5 jaar afscheid van Rachel Wong. Wij wensen haar veel succes met de voortzetting van haar carrière.

Onderstaand bericht heeft reeds eerder in een nieuwsbrief gestaan maar brengen wij nogmaals onder uw aandacht.

De vakantieperiode duurt voort

Gedurende de maanden juli en augustus hebben wij, net als vele bedrijven met ons, te maken met medewerk(st)ers die van een (zonnige) vakantie gaan genieten.

Hierdoor is uw vaste aanspreekpunt er misschien niet of krijgt u te maken met een andere arts etc..

Uiteraard doen wij er alles aan om het eventuele ongemak tot een minimum te beperken. Nogmaals dank voor uw begrip.

Informatiesessie(s)

Recentelijk ontvingen wij van een klant de vraag of wij niet weer eens een informatieve bijeenkomst konden organiseren. Dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden en wellicht zijn er meer geïnteresseerden.

Graag vernemen wij via sales@rock-solid.nl of er bij u c.q. binnen uw organisatie behoefte is aan een dergelijke informatieochtend/middag/avond. Laat u dan meteen weten over welk vakgebied of (specifieke) onderwerpen u meer informatie zou willen ontvangen en welk deel van de dag uw voorkeur heeft?

Brede dienstverlening

Wist u overigens dat u, behalve (medische) keuringen & Arbodienstverlening in de meest brede zin, bij ons ook terecht kunt voor allerhande ondersteuning op het gebied van HRM/Personeelszaken?

Denk hierbij aan zaken (maar zeker niet gelimiteerd tot) zoals bijvoorbeeld:
Algemeen advies Arbeidsrecht / Juridisch advies
E-HRM HRM-Scan
Interim oplossingen Personeelsadministratie
Salarisadministratie Werving & Selectie

Projectmatig, kort- of langdurig, incidenteel of structureel het is allemaal mogelijk via onze collega’s van PZ Zaken. Wilt u hier vrijblijvend meer informatie over dan verzoeken wij u een e-mail te sturen naar helpdesk@pzzaken.nl

AUGUSTUS ACTIE PZ ZAKEN:

HRM Scan voor slechts € 198,– (i.p.v. € 395,–) of misschien wel helemaal gratis.

Altijd al willen weten hoe uw organisatie er voor staat als we het hebben over HRM/P&O/Personeelszaken in de meest brede zin?

Wij zoeken het voor u uit door middel van een HRM scan. Mail naar info@pzzaken.nl voor meer informatie of een afspraak.

Een HRM scan is een kort onderzoek (ca. 2 uur) bij u op locatie waarbij we kijken naar o.a. het HR/P&O beleid, arbeidsvoorwaarden, reglementen/procedures, personeelsadministratie, (HR) processen etc. in de huidige situatie. Van daaruit wordt gekeken wat zou moeten veranderen en wat wenselijk is om aan te passen. U ontvangt een rapportage van dit onderzoek en indien gewenst ondersteunen wij u met het doorvoeren van de aanpassingen.

Gratis scan? Bij de rapportage die u ontvangt na afronding van het onderzoek zit een korte vragenlijst. De eerste 2 personen/organisaties waarvan wij de volledige ingevulde vragenlijst retour ontvangen krijgen de factuur gecrediteerd.

ArboVerpleegKundige (AVK)

Wij hebben een aantal “AVK-ers” in dienst die uitstekend inzetbaar zijn in het “ruime speelveld” tussen de verzuim/casemanager en de (bedrijfs)arts.

Een “AVK-er” is een (BIG geregistreerd) professional met verpleegkundige achtergrond die u zowel preventief, curatief maar ook op het gebied van re-integratie kan bijstaan. Een breed opgeleide en veelzijdig inzetbare adviseur die medisch onderlegd is.

Wat kan een AVK-er voor u betekenen?
Het AVK spreekuur is voordeliger dan een spreekuur bij de (bedrijfs)arts waarbij wij wel opmerken dat niet alle zaken geschikt zijn om door een “AVK-er” te worden behandeld. Verder is een AVK-er bijvoorbeeld heel goed “in company” inzetbaar. Gewoon spreekuren bij u op locatie. Handig en efficiënt.

Iets voor u? Laat het ons weten via verzuim@rock-solid.nl

Wist u dat….


➢ De nieuwe website van Guyra bijna af is. Wij houden u op de hoogte….
➢ Als u >100 medewerk(st)ers in dienst hebt u een jaarverslag dient samen te stellen
➢ Wij u met een dergelijk (sociaal)jaarverslag kunnen helpen?
➢ U nog steeds uw lopende jaarcontract kunt oversluiten (zie eerdere nieuwsbrieven)
➢ De tarieven van 2013 ook gelden in 2014
➢ U tijdens deze warme dagen extra op uw personeel moet letten.

Zomerse temperaturen

Werken bij hoge temperaturen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. In het Arbobesluit staat dat de temperatuur op de arbeidsplaats geen schade mag veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers. Een maximumtemperatuur is echter niet vastgesteld. De werkgever moet, indien dit niet al is vastgelegd, hierover afspraken met de werknemers of de werknemersvertegenwoordiging, zoals ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

Wat is te warm?

Niet alleen de omgevingstemperatuur bepaalt of we het warm hebben, ook de relatieve luchtvochtigheid, de luchtsnelheid, de warmtestraling, de kleding en de fysieke inspanning spelen een rol. Hoe hoger de relatieve luchtvochtigheid, hoe minder makkelijk ons zweet verdampt, waardoor de koelende werking van het verdampen tekortschiet. ook de mate van inspanning is bepalend. Zo zal iemand met een zittend beroep het minder snel warm krijgen dan iemand die zware lichamelijke arbeid verricht. Doordat al deze factoren een rol spelen is het lastig vooraf vast te stellen onder welke omstandigheden de gezondheid van de werknemer schade kan oplopen. Over het algemeen hebben vrouwen meer last van de warmte dan mannen. Werknemers met hart/vaatziekten, een hoog vetgehalte maar ook oudere & zwangere medewerkers zijn kwetsbaarder.

Gevaren

Door langdurige blootstelling (ca. 1 uur of langer) aan hoge temperaturen kan het concentratievermogen van werknemers afnemen. Hierdoor neemt de kans op ongelukken toe. In bepaalde functies, zoals bij werk in het openbaar vervoer, met machines of op grote hoogte, kan dit extra risico’tain’tmet zich meebrengen.

Neem maatregelen!


Als werken bij een hoge temperatuur niet voorkomen kan worden, dient de werkgever maatregelen nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld (maar niet gelimiteerd tot) aan:
➢ Verkort indien en waar mogelijk de duur van de werkzaamheden in de warmte
➢ Probeer werkzaamheden af te wisselen met werk op een koelere plek
➢ Gebruik zonwering. Buitenzonwering is effectiever dan binnenzonwering
➢ Zorg voor goede ventilatie op de werkplek en zet et minder verlichting aan waar dat mogelijk is
➢ Zet warmte producerende apparaten zo veel mogelijk uit of in een aparte ruimte
➢ Verminder zware lichamelijke inspanning en stel persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar indien en voor zover mogelijk.
➢ Zorg voor extra pauzes en/of voer een “tropenrooster” in
➢ Zorg dat uw medewerkers voldoende drinken (géén alcohol)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 4