medimark whats-app  medimark fb  medimark twitter  medimark linkedin  medimark email
Arbodienst Guyra International

Eigen Risico Drager (ERD)

Eigen Risico Drager (ERD)

Eigen Risico Drager (ERD)

U kunt Eigen Risico Drager (geweest) zijn (of willen worden) voor de WGA (als onderdeel van de WIA) of voor de Ziektewet. Dit kan voordelen hebben maar zeker ook nadelen.

Onderschat het/vergis u niet: Het kan ook grote/langdurige (financiële) gevolgen hebben!

Dit financiële risico kunt u natuurlijk (deels) zelf dragen en/of vooraf bij een verzekeraar onderbrengen. Een verzekering kost uiteraard ook geld en dekt vaak niet alle kosten.

Rekenvoorbeeld

Hans heeft een vast dienstverband en verdient € 30.000,– per jaar. Door zijn arbeidsongeschiktheid kan Hans niet meer werken en het uitzicht op herstel is onzeker. Uiteindelijk blijft Hans langer dan 12 jaar arbeidsongeschikt. Wat kost dat:
Eigen Risico Drager ERD Rekenvoorbeeld

 

 

 

 

Indien u dit risico niet bij een verzekeraar hebt ondergebracht komen deze kosten voor uw eigen rekening. En in dit voorbeeld gaat het nog maar om 1 persoon. Stelt u zich eens voor als het om meerdere personen en/of hogere salarissen gaat….

Zie voor uitgebreide uitleg/informatie o.a. de website van het UWV:

  • Eigen Risico Drager voor de WGA: klik HIER
  • Eigen Risico Drager voor de ZIEKTEWET: klik HIER

Let op: Het zijn twee heel verschillende begrippen en staan los van het feit dat u gedurende de eerste 104 weken (een deel van) het loon moet doorbetalen (WULBZ).

Afhankelijk van uw situatie houdt het dus niet automatisch op na 104 weken en kunt u nog voor financiële “verrassingen” komen te staan. Enerzijds omdat u mogelijk te maken krijgt met jarenlange loon/uitkeringskosten maar anderzijds omdat uw re-integratieverplichting(en) met bijkomende kosten, ook nog doorlopen.

Bent u reeds klant bij ons?

Voor ons als Arbodienst is het belangrijk om te weten of u Eigen Risico Drager (geweest) bent (of van plan bent dit te worden). Mocht dit actueel zijn binnen uw organisatie dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

16 − 6 =