medimark whats-app  medimark fb  medimark twitter  medimark linkedin  medimark email
Arbodienst Guyra International

Nieuwbrief November 2.0

Nieuwbrief November 2.0

Rotterdam, 26 november 2013

Onderstaand de nieuwste uitgave van onze nieuwsbrief met de volgende onderwerpen:

Inhoudsopgave nieuwsbrief November 2013

1. Factuurvragen: inhoudelijke vragen
2. Slecht slapende werknemer kost geld
3. Slaapproblemen
4. Wist u dat…

1. Factuurvragen: inhoudelijke vragen

Als u een inhoudelijke vraag heeft over een factuur verzoeken wij u nadrukkelijk dit niet telefonisch te doen maar deze vragen/opmerkingen voor een zo spoedig mogelijke behandeling rechtstreeks te stellen aan facturatie@rock-solid.nl.

Deze vragen worden verzameld en periodiek behandeld. Hierdoor kan het helaas zo zijn dat er enige tijd overheen gaat voordat u een antwoord krijgt. Ons excuus hiervoor.

Terug naar de inhoudsopgave

2. Slecht slapende werknemer kost geld

Voldoende slapen is zeer belangrijk voor medewerkers. Het voorkomt vergissingen en fouten op het werk. Wat zijn de kosten van niet uitgerust op het werk komen? Werken powernaps? Helpt het om in de trein of metro even te slapen?

Een groep wetenschappers van het Tufts Medical Center onderzocht wat de impact was van slecht slapen op de productiviteit van medewerkers. In het “Journal of Occupational and Environmental Medicine” stellen zij, niet verrassend, dat slecht slapen een significante impact heeft op de prestaties van medewerkers. Een gebrek aan slaap heeft gevolgen voor de alertheid, het geheugen en de interpersoonlijke vaardigheden. Naar schattig kost vermoeidheid de werkgever € 1.900,– per medewerker, per jaar.

Vermoeid naar het werk gaan lijkt op dronken naar het werk gaan. Australische wetenschappers schrijven in Nature Journal over een experiment waarin zij de prestaties van personen die 28 uur niet sliepen vergeleken met mensen die gedronken hadden. De prestaties van beide groepen zijn vrijwel identiek.

Terug naar de inhoudsopgave

3. Slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen grote gevolgen hebben op de werkvloer. Een op de vijf werknemers doezelt regelmatig weg op het werk…

Iemand die op het werk niet genoeg rust neemt, kan ’tain’tnachts problemen krijgen met de slaap. Neem overdag dus om de paar uur een korte pauze. En blijf dan niet op je werkplek zitten. Loop even een rondje, drink wat, praat wat met collega’s, ontspan.

Een “power nap” kan een aardige manier zijn om in een korte tijd op te laden, maar dan niet langer dan 20 minuten en wel tussen één en drie uur ’tain’tmiddags, anders raakt het bioritme in de war.

Mensen zeggen wel eens dat ze aan vier, vijf uur slaap genoeg hebben. Vaak verklapt hun slechte humeur dat ze slaap tekort komen. Als men een beetje vrolijk en uitgerust op het werk wilt verschijnen, moet men zorgen voor voldoende nachtrust. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar de meeste mensen hebben gewoon zeven tot acht uur slaap nodig.

Wist u dat van de mensen in Nederland met een betaalde baan:
➢ 28% regelmatig wakker ligt van het werk?
➢ 16% vanwege het werk te weinig tijd heeft om voldoende te slapen?
➢ 21% regelmatig doezelt op het werk?
➢ 25% opwekkende middelen gebruikt (energiedrank, cafeïne- of coffeïnetabletten, drugs)
➢ 3,5% toegeeft dat er door slaperigheid fouten worden gemaakt of ongevallen worden veroorzaakt?

Bron: de Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek (NS WO)

Terug naar de inhoudsopgave

4. Wist u dat…

➢ De Rock-Solid Management Group een nieuwe website (www.rock-solid.nl) heeft
➢ Wij ook (preventieve) medische keuringen (zie www.medimark.nl) doen en HRM diensten aanbieden (zie www.pzzaken.nl of de meegestuurde bijlage)
➢ Ook u uiterlijk per 1 februari over moet op IBAN/SEPA

Terug naar de inhoudsopgave

Met vriendelijke groet,
Rock-Solid Management Group | Guyra International Arbodienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

25 − 17 =