medimark whats-app  medimark fb  medimark twitter  medimark linkedin  medimark email
Arbodienst Guyra International

Minister Asscher pleit voor flexibele werktijden

Minister Asscher pleit voor flexibele werktijden

Donderdag 20 november 2013

Het kabinet wil bekijken hoe verlofregelingen en school- en werktijden beter op elkaar kunnen worden afgestemd. Ook wil het de kinderopvang flexibeler maken en ervoor zorgen dat werknemers makkelijker afspraken kunnen maken over flexibel werken. Dit schrijft Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken in een opiniestuk in het dagblad Trouw van maandag. Asscher wil ook dat mensen werk en zorgtaken beter kunnen combineren en dat er geen fiscale belemmeringen zijn.

Hiermee loopt Minister Asscher vooruit op een bijeenkomst over arbeid en zorg die hij maandag in Den Haag organiseert. Op deze ‘gezinstop’ wil hij ideeën verzamelen die ervoor moeten zorgen dat mensen beter kunnen meedoen aan het arbeidsproces. “Juist in een tijd van vergrijzing hebben we al het talent en alle potentie nodig op de arbeidsmarkt”, vindt Asscher. “We moeten ons land zo inrichten dar iedereen kan meedoen aan het arbeidsproces. En ook in een tijd van vergrijzing verdienen onze kinderen de zorg van hun ouders en onze ouders de zorg van hun kinderen.”

De minister wijst er verder op dat problemen met het combineren van werk en zorg tot veel stress en gezondheidsklachten leidt. Ook schrijft hij dat ,”het patroon waarbij de vrouw de meeste zorgtaken vervult nog lang niet is doorbroken”.

Asscher heeft zelf ervaren dat het combineren van werk en zorg niet altijd makkelijk is en ,”dat hoon soms je deel is”. Hij verwijst naar anonieme kritiek van oppositiefracties in De Telegraaf omdat hij een pensioenoverleg zou hebben laten schieten om met zijn kinderen Sint Maarten te vieren. Hij kreeg daarop ,”een enorme stroom adhesiebetuigingen”.

Volgens GroenLinks brengen de uitspraken van Asscher een initiatiefwet van CDA en GroenLinks over het wettelijk recht tot thuiswerken of flexibel werken dichterbij. “Minister Asscher is een geëmancipeerde man die erin slaagt om een drukke baan te combineren met voldoende tijd voor zijn gezin. Maar veel mensen kunnen niet zelf hun werktijden kiezen of besluiten een ochtend vanuit huis te werken. Daarom is het essentieel dat onze wet mensen meer mogelijkheden biedt om werk te combineren met zorg,” zegt GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman.

Bron: ANP en Arbozone.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 4