medimark whats-app  medimark fb  medimark twitter  medimark linkedin  medimark email
Arbodienst Guyra International

Groot Rijbewijskeuring (C/D)

rijbewijskeuring, rijbewijs, keuring, CBRRijbewijskeuring voor Groot Rijbewijs (C/D)

Wanneer een groot rijbewijskeuring?

Chauffeurs die voor het eerst een rijbewijs C (vrachtwagens) of D (autobussen) aanvragen of het huidige rijbewijs willen verlengen, moeten een medische keuring (rijbewijskeuring) ondergaan.

De geldigheid van het ‘groot rijbewijs’ is 5 (vijf) jaar. Dit betekent dat Nederlandse chauffeurs van bussen of vrachtwagens, ongeacht hun leeftijd, elke vijf jaar een medische keuring moeten ondergaan. Een rijbewijskeuring dient te worden uitgevoerd door een arts van een gecertificeerde arbodienst. U bent bij ons dus aan het juiste adres.

Waar wordt op gekeurd?

Tijdens deze rijbewijskeuring wordt gekeken of de chauffeur aan de normen voldoet om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. De arts beoordeelt de algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom. Daarnaast wordt de bloeddruk gemeten en de urine gecontroleerd op suikerziekte. Ook test de arts de gezichtsscherpte.

Voor de autobus chauffeur wordt door ons een verklaring verstrekt waarop is aangegeven tot wanneer een chauffeur is goedgekeurd.

Rijbewijs verlengen?

Voor een groot rijbewijs verlenging bent u verplicht een medische keuring (rijbewijskeuring) te ondergaan. Zonder rompslomp en tegen een ongekende lage prijs van € 70,– (incl. BTW).

Meer informatie, offerte & contact

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met een van onze collega’s van Medimark op 010 – 45 31 900 of klik hier (deze link stuurt u naar de website van Medimark) om het contactformulier in te vullen.

U kunt snel en eenvoudig online een Afspraak maken (deze link stuurt u naar de website van Medimark) of bel gratis met 0800 – 63 34 627 (tijdens kantooruren).

Zie ook de website van het CBR