medimark whats-app  medimark fb  medimark twitter  medimark linkedin  medimark email
Arbodienst Guyra International

ArbeidsDeskundig Onderzoek

ArbeidsDeskundig Onderzoek | AD onderzoek

Wanneer het ziekteproces langer duurt (OF wanneer al snel de verwachting is dat het langer gaat duren), zal de werkgever moeten onderzoeken of er sprake is van duurzame beperking voor eigen werk.

Hiervoor kan een ArbeidsDeskundige worden ingeschakeld welke een ArbeidsDeskundig Onderzoek zal verrichten en zal er o.a. antwoord worden gegeven op onderstaande vragen:

  • Is de eigen functie voor betrokken werknemer nog geschikt?
  • Is deze functie voor betrokken werknemer geschikt te maken door aanpassingen en/of inzet van voorzieningen?
  • Is herplaatsing in een andere functie bij de eigen werkgever te realiseren?
  • Is een extern gericht re-integratie traject noodzakelijk (ook wel Spoor 2 | 2e Spoor genoemd)?

De basis voor een ArbeidsDeskundig Onderzoek wordt gelegd door de bedrijfsarts die de beperkingen van de werknemer vastlegt in een FunctieMogelijkheden Lijst (FML). De Arbeidsdeskundige gaat uit van de mogelijkheden die er (in de toekomst) zijn.

Onze Register ArbeidsDeskundige gaat hiermee, samen met u en uw werknemer, aan de slag en maakt een uitgebreide rapportage hiervan. Naast dat het rapport oplossingen biedt om de juiste stappen te zetten in de re-integratie, is het ArbeidsDeskundig Onderzoek c.q. het arbeidsdeskundige rapport een belangrijke stap in het re-integratieproces waar het UWV zeker naar vraagt. Dit onderzoek kan het verschil betekenen tussen wel of geen loonsanctie….Loonsanctie zonder Arbeidsdeskundig Onderzoek

Belangrijk is dus om het ArbeidsDeskundig Onderzoek tijdig c.q. op het juiste moment in te zetten. Wij adviseren u hier graag over (en hierbij maakt het niet uit of u reeds klant bij ons bent).

Meer informatie, offerte & contact

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen via 010 – 27 22 770 of klik op het contactformulier.

Let op: Niet alle gediplomeerde ArbeidsDeskundigen in Nederland zijn gecertificeerd/geregistreerd en mede hierdoor is er aardig wat verschil in de kwaliteit & kosten van een ArbeidsDeskundig Onderzoek! Met een register ArbeidsDeskundige weet u dus dat u niet alleen een kundig iemand in huis haalt, maar ook een ethisch persoon. Onze ArbeidsDeskundigen zijn uiteraard geregistreerde ArbeidsDeskundigen.